Bekijk de desktop versie

Want je gezicht is je visitekaartje!

Blog

 

27-5-’19

”Dagcrème vs. nachtcrème: is er een verschil?

Is er nu echt een verschil tussen dag-en nachtcrème? Volgens tal van online bronnen is nachtcrème een overbodig product omdat er amper verschil zou zijn in textuur en ingrediënten. Onze trouwe fans weten natuurlijk dat wij zowel 24u crèmes hebben als dagcrèmes en nachtcrèmes. Daarom vertel ik je graag meer over de verschillen tussen deze crèmes en het nachtelijk herstelproces van de huid.

De belangrijkste verschillen:

Het verschil tussen dag- en nachtcrème zit eigenlijk vooral in de textuur en functie. Een dagcrème heeft vaak een lichtere textuur die de huid beschermt tegen schadelijke invloeden van buitenaf, denk bijvoorbeeld aan luchtvervuiling en het weer. De voornaamste functie van een dagcrème is dus de huid beschermen tegen deze gevaarlijke factoren.

Een nachtcrème daarentegen heeft vaak een rijkere textuur zodat het de huid nog intenser voedt. De belangrijkste functie van deze crème is het herstellen van de huid. Door de rijke textuur werkt het vaak nog beter in op fijne lijntjes en rimpels waardoor het geschikt is voor de mature huid. Ook de droge huid heeft baat bij een rijkere textuur.

Zijn twee aparte crèmes noodzakelijk?

Soms gebruiken mensen hun favoriete dagcrème zowel ‘s morgens als ‘s avonds. Op zich vormt dit geen probleem want een crème die overdag goed is voor jouw huid, die is ‘s nachts ook geschikt. Veel crèmes van Dr. Grandel zijn 24u crèmes, deze zijn speciaal ontwikkeld om zowel overdag als ‘s nachts te gebruiken. De crèmes van onder andere de huidlijnen Protect of Sensitive Balance hebben wel een aparte dag- en nachtcrème.

Het werkelijke verschil tussen de 2 is dat een dagcrème eerder beschermend werkt en de rijke textuur van een nachtcrème bevordert het nachtelijk herstel.

De huid gedurende de nacht.

Een nachtcrème is dus specifiek ontwikkeld om de huid te ondersteunen bij het nachtelijk herstelproces. Wist je dat onze huid ‘s nachts het meest actief is? De term beautysleep is niet zomaar ontstaan, een goede nachtrust zorgt wel degelijk voor een gezonde huid! Terwijl jij slaapt is de huid druk bezig met het herstellen van de dagelijkse schadelijke invloeden. Dit gebeurt aan de hand van allerlei natuurlijke mechanismes.

Eerst en vooral is de huid gedurende de nacht veel actiever bezig met celvernieuwing, daarnaast worden afvalstoffen afgevoerd en is de bloeddoorstroming optimaal. Door de actieve celvernieuwing is de huid in staat om de huidbarrière te herstellen, op deze manier wordt jouw huid volledig klaargestoomd voor de volgende dag.

‘S avonds je huid verzorgen is dus wel degelijk belangrijk want de huid wordt ‘s nachts minder blootgesteld aan schadelijke externe factoren en kan dus volop herstellen!

Wist je trouwens dat Dr. Grandel al meer dan 60 jaar ervaring heeft in het fabriceren en op het hoogste niveau ontwikkelen van innovatieve huidverzorgingsformules?

Bij voorkeur haalt Dr. Grandel zijn grond- en werkstoffen uit de natuur.
De cosmetica wordt onder even strenge voorschriften geproduceerd als geneesmiddelen. Door nauwgezette toepassingen van hygiëne- en controlevoorschriften kan het gebruik van conserveringsmiddelen tot een minimum worden beperkt. De producten worden huidklinisch getest, NIET doormiddel van dierproeven, maar op vrijwillige testpersonen in nauwe samenwerking met toonaangevende dermatologen.”

—————————————————————————————————————————————————-

20-5-’19

”Hyaluronzuur: wondermiddel or too good to be true?!

Een paar jaar geleden kwam in cosmeticaland ineens de term hyaluronzuur op. Het zou hét wondermiddel tegen rimpels zijn. Nou is het vaak zo met dit soort hypes dat het komt en weer gaat met de volgende hype. Maar hyaluronzuur bleek een blijvertje. En niet alleen voor super dure merken, maar nu ook in allerlei andere producten, tot en met zonnebrandcrème aan toe.

Tijd om er eens goed in te duiken. Wat is hyaluronzuur? Waar komt het vandaan? En…. werkt het echt?

Hyaluronzuur zit al in je hele lichaam

Hyaluronzuur hebben we allemaal in ons lichaam. Ons lichaam maakt het zelf aan. We hebben het hard nodig om onze gewrichten soepel te houden namelijk. Het is aanwezig in heel je lichaam, ook in je hart, je longen en je botten.

Maar het zit vooral in onze huid. In je huid zorgen de hyaluronzuurmoleculen voor het vochtgehalte van je huid. Deze moleculen kunnen namelijk watermoleculen aan zich binden en vasthouden tot wel 600 keer hun eigen gewicht. Net minuscule sponsjes die zich volzuigen met vocht uit de lucht en uit je diepere huidlagen.

Wanneer je huid beschadigd raakt, bijvoorbeeld door zonnebrand, maakt je lichaam zelf tijdelijk meer hyaluronzuur aan. Het helpt namelijk ook bij de aanmaak van nieuwe cellen en bij het tegengaan van ontstekingen. Helaas is dit maar een tijdelijk effect en raakt je hyaluronzuurvoorraad juist uitgeput door een teveel aan zonlicht.

Hyaluronzuur verdwijnt met de jaren.

Je eigen hyaluronzuurmoleculen zijn dus verantwoordelijk voor die soepele, glanzende en gladde huid die je als kind had. Want helaas, je lichaam produceert steeds minder hyaluronzuur naarmate je ouder wordt. Tegen de tijd dat je 40 bent, is er nog maar 50% over van de hoeveelheid hyaluronzuur in je lichaam. Juist de bovenste laag van je huid verliest de meeste hyaluronzuur met de jaren. En dat zie je terug in een doffere huid, een drogere huid, fijne lijntjes en rimpels.

Hyaluronzuur kun je aanvullen.

Hyaluronzuur is dus de real deal. Maar hoe zorg je ervoor dat de hoeveelheid hyaluronzuur weer wordt aangevuld?

Je hyaluronzuurvoorraad kun je gelukkig op 2 manieren aanvullen: via voedingssupplementen, waarbij vooral je gewrichten er baat bij hebben, én via de huid. Hyaluronzuur kan namelijk toegevoegd worden aan crèmes en serums en dat wordt nu dus volop gedaan in de beauty-industrie.

Hyaluronzuur in een crème of serum heeft als voordeel dat het ook het water uit de crème of serum aan zich kan binden. Het geeft je huid daarmee direct een boost. Het vult de fijne lijntjes op en je huid voelt soepeler en krijgt een instant glow!”

—————————————————————————————————————————————————–

27-2-’17

”Heb je jezelf wel eens afgevraagd wat het verschil is tussen een sleeping cream en een nachtcrème?

Heel simpel: Nachtcrèmes zijn over het algemeen voller en gebruiken onze nachtelijke pauze om de huid te regenereren. Daarbij spelen ze in op verschillende verzorgingbehoeftes. Terwijl de ene nachtcrème duidelijk het spanningsgevoel vermindert, reduceert de andere de diepte van rimpeltjes.

Sleeping creams daarentegen zijn moderne, zeer lichte formules die de huid een schoonheidsslaap geven – compleet verzorgend, maar vrij van lipiden. Beauty professionals gaven prijs, dat ze hiermee ook hun zondagmiddagdutje op de bank omtoveren tot een snelle beauty upgrade.”

—————————————————————————————————————————————————–

12-4-’16

“Wist je dat…

1 op de 6 mensen te maken krijgt met huidkanker? Bescherm je huid dus goed!

Het zonnetje begint weer steeds meer te schijnen dus we hebben een aantal tips op een rijtje gezet voor je:

1. Blijf tijdens de heetste uren (11.00-15.00u) uit de zon, maar zoek de schaduw op.
2. Ga per dag max.15 min ONBESCHERMD in de zon, zodat je huid wel geactiveerd blijft om zichzelf tegen uv-straling te beschermen.
3. Gebruik altijd een goede beschermingsfactor van min. 30.
4. Breng de zonnebrandcreme altijd royaal aan, anders volstaat de aangegeven factor niet! Herhaal dit minimaal iedere 2 uur, ongeacht of het product ‘waterproof is’.
5. Een jaar na opening van je zonnebrandcreme is de werking een stuk minder! Dus het beste is dan weer een nieuwe zonnebrandcreme aan te schaffen.

Geniet van de zon, maar wel met mate!”

—————————————————————————————————————————————————–

20-1-’15

“Niets is zo vervelend als het hebben van een dikke pukkel op die ene belangrijke dag. Of wat dacht je van een bad hair day, veroorzaakt door statisch haar. Maar wat kun je nu het beste doen op zulke momenten? Hier wat tips om er weer zo snel mogelijk vanaf te komen.

Puist
Makkelijker gezegd dan gedaan: blijf er vooral van af. We hebben altijd snel de neiging om te peuteren of te knijpen, om zo snel mogelijk van je puist af te kunnen zijn. Helaas werkt dit het proces alleen maar tegen, omdat je snel een grotere ontsteking veroorzaakt, vaak omdat je al veel bacterien aan je handen en onder je nagels hebt zitten die dan in de huid kunnen komen. Het beste kun je de ontsteking met een steriele naald loodrecht inprikken, en vervolgens met twee wattenstaafjes of een 2 tissue’s de ontsteking leeg maken. Wil je snel van je puist af zonder te hoeven prikken? Breng dan een masker aan met een laag percentage fruitzuren, zodat het proces versneld wordt en de ontsteking zal verdwijnen.

Rode vlekken
Grote kans dat de natuurlijke huidbarriere, bestaand uit goede bacteriën en een natuurlijke laag talg is aangetast. Breng een vollere creme aan op basis van voedende natuurlijke oliën, of slaap eens met een verzorgend masker als nachtverzorging.

Doffe teint
Ziet je huid een beetje grauwig en lijkt het alsof je vermoeid bent? Waarschijnlijk heb je een te dikke laag dode huidcellen opgebouwd. Je zou de huid kunnen peelen met een mild product, een masker kunnen gebruiken met fruitzuren, of een kuur met glycolzuur 5 of 10% kunnen uitvoeren. Allen hebben ze een exfolierende werking, waardoor de overtollige dode huidcellen worden verwijdert en de huid weer een gezonde roze teint krijgt.

Statisch haar
Gebruik een goede haarborstel, het liefst een van echt haar en niet van kunststof. Ook zijn er speciale ion-tech borstels die statisch haar verminderen. Zorg dat je haar goed gevoed is door een masker en serum aan je vaste ritueel toe te voegen, goed gevoed haar reageert minder snel statisch. Gebruik het liefst stylingsproducten met zo min mogelijk of geen alcohol. Toch nog springende haartjes? Spray je borstel dan in met wat haarlak en borstel het haar door.

Vochtwallen
Je hebt een drukke dag voor de boeg, maar slapen lukt niet, in de ochtend sta je op en zie je twee vochtwallen onder je ogen. Masseer de huid onder je ogen met een voedende oogcreme, maak hierbij een licht drukkende beweging richting je jukbeenderen. Zo help je het vocht richting de lymfebanen te verdwijnen.”

puistjes